Jan Kovačič

Foto: Matjaž Klemenc/UPRS

Predsednica republike imenovala novega generalnega sekretarja

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je s 1. julijem 2024 na mesto generalnega sekretarja Urada predsednice Republike Slovenije imenovala Jana Kovačiča.

Predsedniška palača, 28. 6. 2024

Sporočila za javnost

Jan Kovačič deset let deluje na področju protokolarnih dogodkov in odnosov z javnostmi na najvišji državniški ravni. Leta 2015 je diplomiral iz mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. V času študija je delal v Protokolu Republike Slovenije, od marca 2017 pa je zaposlen v Uradu predsednika Republike Slovenije. Do imenovanja na mesto generalnega sekretarja je v kabinetu predsednice republike Nataše Pirc Musar opravljal naloge s področij strateškega komuniciranja, odnosov z javnostmi ter načrtovanja in izvedbe predsedničinih obveznosti v Sloveniji in tujini, za nekdanjega predsednika Boruta Pahorja pa je opravljal naloge s področij načrtovanja in izvedbe njegovih obveznosti doma in v tujini ter odnosov z javnostmi.

Kot predstojnik urada bo odgovoren za njegovo poslovanje in s tem zagotavljanje vse potrebne podpore predsednici republike za izvajanje njene funkcije.