image7

Foto: UPRS

Stari mobilni aparati dr. Musarja na ogled na mednarodni razstavi Halo! Kje si? v Frankfurtu

Soprog predsednice Republike Slovenije dr. Aleš Musar se je v Frankfurtu, na povabilo direktorja Muzeja za komunikacije Frankfurt dr. Helmuta Golda, udeležil odprtja razstave z naslovom Halo! Kje si?

Frankfurt, Nemčija, 17. 9. 2023

Razstava prikazuje razvoj mobilne telefonije v Sloveniji in Nemčiji, od njenih začetkov do danes in je plod mednarodnega sodelovanja Muzeja pošte in telekomunikacij in Muzeja za komunikacije Frankfurt.

Dr. Musar je ob tej priložnosti nagovoril prisotne in v razstavne namene podaril svoje stare mobilne aparate. "Ne bi si mislil, da bodo aparati, ki sem jih še pred nekaj letih nosil v svojih žepih, na ogled na skupni razstavi dveh tako uglednih institucij," je ob tem dejal in nadaljeval "Pet aparatov, ki predstavljajo deset let mojega življenja, ki se jih živo in z veseljem spominjam, je zdaj del zgodovine." Z nostalgijo se je ozrl na hiter tehnološki razvoj in izrazil prepričanje, da bo vsak obiskovalec te razstave našel kak spomin na svoja nedavno minula leta. "Obema muzejema se zahvaljujem, da nas s to razstavo opominjajo, kako hitro napreduje svet tehnologije, da bi nam omogočil čim boljšo in čim hitrejšo komunikacijo," je svoj nagovor sklenil dr. Musar.

Razstava je del spremljevalnega programa, ki ga Slovenija pripravlja kot častna gostja na Frankfurtskem knjižnem sejmu in bo na ogled predvidoma do aprila leta 2024.