DSC 3335

Nagovor dr. Aleša Musarja.Foto: Kristina Dremšak

Nagovor soproga predsednice ob Mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti

Ob Mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti 2024 se je soprog predsednice republike dr. Aleš Musar, v imenu predsednice Republike Slovenije, udeležil okrogle mize na temo enakosti spolov na STEAM področju. Dogodek se je odvijal v Tehnoparku Celje. Glavni namen tovrstnega dogodka je širši javnosti predstaviti pomen vloge žensk v vključujoči znanstveni skupnosti.

Celje, 15. 2. 2024

Direktorica Tehnoparka Celje gospa Andreja Erjavec je v uvodu poudarila udeležbo prvega gospoda Republike Slovenije dr. Aleša Musarja na tovrstnem dogodku, saj s svojo neprecenljivo vlogo v znanosti in družbi nasploh potrjuje on, tudi kot naravoslovec.

Dr. Aleš Musar je v svojem nagovoru vsem navzočim poudaril pomen dela, tako žensk kot moških, v znanosti, v katerem je tudi sam osebno deloval ter izpostavil  veliko damo slovenske in svetovne znanosti profesorico Aleksandro Kornhauser Frazer. Ob tem pa izpostavil tudi žal neprijazen način ravnanja družbe kot celote do uspehov, ne samo žensk, kljub  temu, da so ženske še posebej na udaru.