Dr. Musar obiskal dom starejših na Bolakcah

Foto: Protokol Republike Slovenije

Dr. Musar obiskal starejše v domu na Bokalcah in jim podaril terapevtsko mačko

Soprog predsednice Republike Slovenije je obiskal stanovalke in stanovalce v Domu starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik na Bokalcah. Dr. Musar si je ogledal prikaz terapije s psom in bivalno enoto za osebe z demenco, ki jim je ob tej priložnosti podaril terapevtsko robotsko mačko.

Ljubljana, 23. 5. 2023

Soprog predsednice Republike Slovenije dr. Aleš Musar je danes obiskal stanovalke in stanovalce, ki bivajo v Domu starejših občanov Ljubljana Vič-Rudnik na Bokalcah. Dr. Musar si je ogledal prikaz terapije s psom, ki ga ob torkih izvaja društvo Tačke pomagačke skupaj z delovnima terapevtoma. Terapevtski psi so med stanovalkami in stanovalci zelo dobrodošli in terapijo marsikdo doživlja kot enega od vrhuncev tedna.

Dr. Musar je obiskal tudi bivalno enoto za osebe z demenco, v kateri je animatorka skupaj s stanovalkami in stanovalci zapela, da bi prikazala moč glasbe in pesmi, ki pomagata osebam z demenco. Ob tej priložnosti je dr. Musar skupaj s predstavnico Lions kluba Ljubljana dr. Gordano Rostohar stanovalkam in stanovalcem podaril terapevtsko robotsko mačko. Kot so povedali stanovalke in stanovalci, imajo z darilom dobre izkušnje – mačka je odzivna na dotik, se rahlo premika in tudi zamijavka. Stanovalke in stanovalce pomirja in jim popestri vsakdan, terapevtsko mačko pa stanovalke in stanovalci lahko tudi počešejo.