Nagovor dr. Musar 4 od blizu

Dr. Aleš Musar je v Unionski dvorani nagovoril zbrane na koncertu ob 30. obletnici Mednarodnega združenja žensk SILA IWClFoto: Sandi Fišer/Mediaspeed

Dr. Aleš Musar nagovoril zbrane na koncertu ob 30. obletnici Mednarodnega združenja žensk SILA IWCl

Soprog predsednice republike Dr. Aleš Musar je v Unionski dvorani nagovoril zbrane na koncertu ob 30. obletnici Mednarodnega združenja žensk SILA IWCl, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar. Poudaril je vlogo dobrodelnosti ter opozoril na pomembno delo združenja Sila v preteklih 30 letih.

Ljubljana, 29. 11. 2023

Dr. Musar je izpostavil ključno vlogo združenja Sila v času takoj po osamosvojitvi, ki je Sloveniji odpiralo okna v svet ter svetu omogočalo vpogled v dogajanje v Sloveniji. Še bolj pa je izpostavil njihovo humanitarno poslanstvo, ki odpira srca za podporo tistim, ki potrebujejo pomoč. Osrednji poudarek večera je bil namenjen ozaveščanju o težkih boleznih, ki zahtevajo posebno pozornost in podporo.

Delil pa je tudi svoje osebne izkušnje z demenco in izpostavil terapevtske robotske muce Miki, Uršo in Sivko, ki jih je doniral domovom starejših občanov v Loki pri Zidanem Mostu, Bokalcah in v Hrastovcu. Ob tem je opisal tudi prispevek tega terapevtskega orodja k dragocenim trenutkom miru in olajšanju vsakdana tistim, ki se soočajo z demenco.

Nagovor je zaključil s spodbudo k prispevanju za dober namen, s posebnim poudarkom na prispevku profesorja dr. Pirtoška in zahvalo vsem prisotnim, ki so s svojim prispevkom omogočili izvedbo dogodka.