20240702 013570171

Foto: Bor Slana/STA

Predstavitev kandidatke za namestnico predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Martine Divjak

V Predsedniški palači je danes potekala javna predstavitev kandidatke za namestnico predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Martine Divjak.

Predsedniška palača, 2. 7. 2024

Sporočila za javnost , Govori

Na podlagi dokumentov, ki jih je kandidacijska komisija predložila predsednici republike ter iz predloženih kandidatur, se je namreč predsednica republike po tehtnem premisleku odločila, da za namestnico predsednika Komisije za preprečevanje korupcije imenuje Martino Divjak. Kandidatka je zato danes predstavila strokovno utemeljeno strategijo razvoja in dela Komisije za preprečevanje korupcije ter podala dodatna pojasnila v zvezi s svojo kandidaturo. Predsednica republike je po današnji uspešno opravljeni predstavitvi podpisala ukaz o njenem imenovanju.

Martina Divjak je univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom. Skoraj dvajset let dela v nevladnem sektorju, glavnina njenega dela obsega vključevanje javnosti v procese odločanja in postopke javnega financiranja. Gre za področji, ki se tesno pokrivata z delom oziroma z različnimi instituti, ki sodijo v pristojnost Komisije za preprečevanje korupcije. Specializirana je za organizacijski razvoj, prav tako je vodilna presojevalka za ISO 9001 in Model Standard kakovosti NVO. Velik segment njenega dela, v sicer bogati bibliografiji, predstavlja tudi ozaveščanje, promocija ter spreminjanju percepcije ljudi glede participacije javnosti v procesih odločanja.

Javna predstavitev kandidatke za namestnico predsednika KPK.