H42A0461 v2

Terapevtske mačke starejšim prinašajo raznolikost v vsakdanje življenje

Soprog predsednice republike dr. Aleš Musar je stanovalcem Trubarjevega doma upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu doniral terapevtsko robotsko mačko, katere namen je izvedba aktivnosti in terapije. Dotik le te, četudi ni čisto prava, stanovalce z demenco pomirja, sprošča in jim daje občutek varnosti.

Zidani Most, 24. 3. 2023

Terapevtske mačke v domove upokojencev prinašajo raznolikost v vsakdanje življenje, med starejšimi pa spodbujajo teme za pogovor. V Trubarjevem domu je to sicer že druga takšna terapevtska mačka. Živali zagotavljajo fizično bližino in toplino stanovalcem, ki trpijo zaradi osamljenosti.

»Zasledil sem, da je terapevtska mačka, ki so jo v domu uporabljali že prej, v uporabi ves čas, da ju komaj uspejo očistiti in ji zamenjati baterije. Zato sem se odločil za donacijo dodatne. V prihodnjih mesecih pa bom še eno doniral domu upokojencev v Bokalcah. Veseli me, da so stanovalci navdušeni nad tovrstnimi terapijami in da jim na ta način omogočimo prijetnejše bivanje in bolj učinkovito soočanje z zdravstvenimi težavami,« je ob predaji izpostavil Dr. Musar.

Terapevtska mačka