Dr. Musar z avtorico potreta generala Maistra Hano

General Rudolf Maister ni bil samo vojaški poveljnik, temveč strateg in pesnik, predvsem pa je bil zelo pogumen in domoljuben človek.Foto: UPRS

Soprog predsednice nagovoril zbrane na otvoritvi razstave Boji za severno slovensko mejo

Soprog predsednice republike dr. Aleš Musar se je, na povabilo predsednice Zveze društev Generala Maistra in Osnovne šole borcev za severno mejo Maribor, danes udeležil otvoritve razstave z naslovom "Boji za severno slovensko mejo", ki je ena izmed dogodkov namenjen in poklonjen letu generala Rudolfa Maistra.

Maribor, 26. 3. 2024

Vse navzoče je ob tej posebni priložnosti, s katero obeležujemo 150. letnico rojstva in 90.obletnico smrti generala Rudolfa Maistra, nagovoril v imenu predsednice republike dr. Nataše Pirc Musar. Ob začetku nagovora je najprej prenesel njene pozdrave predsednici Zveze društev general Maister, ravnateljici OŠ borcev za severno mejo Maribor ter vsem navzočim učiteljem in učencem. Pozdravil tovrstne dogodke, ob letu generala Rudolfa Maistra in ob tem izpostavil, da ni bil samo vojaški poveljnik, temveč strateg in pesnik, predvsem pa je bil zelo pogumen in domoljuben človek.