IMG 4399

Poleg Olene Zelenske in dr. Musarja so se videokonference udeležili še partnerji voditeljev Albanije, Danske, Islandije, Litve, Severne Makedonije in Slovaške.Foto: Matjaž Klemenc/UPRS

Dr. Musar se je udeležil pogovora pred letošnjo objavo indeksa neformalne moči držav (Global Soft Power Index)

Soprog predsednice republike dr. Aleš Musar se je na povabilo soproge predsednika Ukrajine Olene Zelenske preko video povezave udeležil predstavitve načina izdelave indeksa neformalne moči (»Soft Power«), ki jo je pripravila organizacija Brand Finance za partnerje voditeljev držav.

Ljubljana, 15. 2. 2024

Poleg Olene Zelenske in dr. Musarja so se videokonference udeležili še partnerji voditeljev Albanije, Danske, Islandije, Litve, Severne Makedonije in Slovaške.  Posebej je bil izpostavljen vpliv mehke diplomacije in vloga partnerjev voditeljev pri izboljšanju indeksa neformalne moči posameznih držav. Rezultati raziskave za lansko leto bodo predstavljeni na konferenci konec februarja 2024 v Londonu. Med državami, ki jih obravnavajo, je tudi Slovenija. Rezultati bodo objavljeni v začetku marca 2024, bolj podrobne podatke o tem, kako v posameznih regijah sveta vidijo Slovenijo, pa bodo organizatorji posredovali dr. Musarju.