IMG 8406

Foto: Daniel Novakovič/STA

"Vsi skupaj moramo narediti odločne korake naprej, da bo vsakdo lahko občutil ustavne določbe, da je Slovenija socialna država"

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je danes udeležila slovesnosti ob 90-letnici Društva gluhih in naglušnih Podravja.

Maribor, 25. 11. 2023

Sporočila za javnost , Govori

Predsednica Pirc Musar, ki je tudi častna pokroviteljica obeležitve te častitljive obletnice, je v govoru poudarila, da Društvo gluhih in naglušnih Podravja predstavlja vzor, kako lahko skupnost, ki se sooča s posebnimi izzivi, združi svoje moči, se poveže in ustvari okolje, ki omogoča posameznikom, da dosežejo svoj polni potencial. "Vaše dejavnosti in dogodki ne le izboljšujejo kakovost življenja svojih članov, ampak tudi prispevajo k ozaveščanju širše javnosti o potrebah in izzivih, s katerimi se soočajo gluhi in naglušni ljudje. S tem se odpira prostor za večje razumevanje, strpnost ter solidarnost med vsemi državljani," je predsednica opisala pomembno vlogo društva.

Ob tem je spomnila na občudovanja vreden devedesetletni boj za pravice gluhih in naglušnih državljanov in poudarila, da ima delo društva globok in trajen vpliv na življenje posameznikov, ki so se in se še danes zanašajo na njegovo pomoč, predvsem pri izobraževanju, podpori in priložnostih za vključevanje v družbo.

"Vsi skupaj moramo narediti odločne korake naprej, da bo vsakdo lahko občutil ustavne določbe, da je Slovenija socialna država, in polno užival vse z ustavo zagotovljene pravice," je še dejala predsednica in potrdila svojo zavezanost zagovarjanju enakopravnosti na vseh področjih.

Slavnostni nagovor ob 90-letnici Društva gluhih in naglušnih Podravja je predsednica republike sklenila z naslednjimi besedami: "Ponosna sem, da živimo v družbi, ki se zavzema za enakopravnost in vključenost vseh njenih državljanov. Vaše delo nas spomni, da skupaj lahko premagujemo izzive in gradimo boljšo prihodnost. Naj ta jubilej služi kot spodbuda za nadaljnje delo v korist gluhih in naglušnih ljudi, za krepitev skupnosti ter za izgradnjo še bolj raznolike in razumevajoče družbe."