Sprejem novoimenovanih veleposlanikov Republike Slovenije pred njihovim odhodom v tujino

Foto: Matjaž Klemenc/UPRS

»Vaša naloga je graditi trdne mostove med Slovenijo in drugimi državami«

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je danes popoldan sprejela novoimenovani veleposlanici in novoimenovane veleposlanike Republike Slovenije, ki odhajajo na veleposlaniška mesta v tujino. Sprejemi veleposlanikov pri predsednici republike pred njihovim odhodom v tujino postajajo tradicionalni in so namenjeni krepitvi sodelovanja med uradom predsednice, vlado oz. Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve ter našimi veleposlaništvi v tujini.

Vila Podrožnik, 25. 8. 2023

Sporočila za javnost , Mednarodne aktivnosti

»Kot izkušeni diplomati je vaša naloga graditi trdne mostove med Slovenijo in drugimi državami,« je veleposlanicama in veleposlanikom dejala predsednica republike ter izpostavila spretnosti in odlike diplomatskega poklica, ki pripomorejo k temu. Ocenila je, da so bili na položaje veleposlanikov imenovani v obdobju številnih globalnih izzivov, med katerimi posebej izstopajo podnebne spremembe in globalna varnost. Pred odhodom v tujino, kjer bodo opravljali odgovorno poslanstvo, jim je zaželela veliko uspeha in se jim zahvalila za dosedanje delo, med katerim je izpostavila uspešno kandidaturo Slovenije za nestalno članstvo v Varnostnem svetu OZN.

»Želim vam, da boste znanje, omiko in zrelost, ki jih imate kot diplomati, prenašali tudi na svojo ekipo,« je še dejala predsednica Pirc Musar in poudarila pomen dobrih odnosov med zaposlenimi ter spodbudnega delovnega okolja za uspešno in učinkovito delo. »Verjamem v vas in vam zaupam, da boste delovali v najboljših interesih Republike Slovenije in naših ljudi,« je sklenila nagovor.

Na slovenska veleposlaništva v tujino odhajajo Darja Bavdaž Kuret (Ruska federacija), dr. Andrej Benedejčič (NATO), mag. Bernarda Gradišnik (Črna gora), Gregor Presker (Republika Severna Makedonija) in mag. Gorazd Renčelj (Turčija).