20230524 01240293

Foto: Bor Slana/STA

V pogovoru s predstavniki Mladinskega sveta Slovenije o položaju in izzivih mladih

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je na pogovor sprejela predstavnike Mladinskega sveta Slovenije (MSS).

Predsedniška palača, Ljubljana, 24. 5. 2023

Sporočila za javnost

Predstavniki Mladinskega sveta Slovenije so predsednici predstavili delovanje in svojo organiziranost. Največ pozornosti so v pogovoru namenili položaju mladih v Sloveniji s poudarkom na izzivih na trgu dela, zaposlovanju mladih, prekarnosti, stanovanjski problematiki, duševnem zdravju in trajnostni mobilnosti.

Veliko pozornosti so namenili tudi predstavitvi projekta Prostovoljec leta, s katerim že od leta 2002 promovirajo prostovoljstvo in vsako leto izberejo najboljše prostovoljke in prostovoljce.

Predsednica republike je pohvalila njihovo delo in jih z načrtom nadaljnjega sodelovanja podprla pri zavzemanju za interese mladih in pri oblikovanju politik, ki vplivajo na njihovo življenje in delo kot tudi širše na celotno družbo in skupnost. Podprla jih je tudi pri promociji prostovoljnega dela in medgeneracijske solidarnosti.

Pogovora so se udeležili predsednica MSS Eva Kotnik, podpredsednica MSS za trajnostni razvoj Mia Zupančič in generalni sekretar MSS Jaka Trilar.