Srecanje predsednice republike s koordinacijo KoDVOS

Srečanje predsednice republike s koordinacijo KoDVOS. Foto: Nebojša Tejić / STA

Spomin na pomembne dogodke iz slovenske zgodovine je treba ohranjati in negovati

Predsednica Republike Slovenije in vrhovna poveljnica obrambnih sil Nataša Pirc Musar je danes na pogovor sprejela predsednike in predsednico veteranskih in domoljubnih organizacij, povezanih v koordinacijo KoDVOS, ki ji trenutno predseduje Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Ljubljana, 12. 4. 2023

Sporočila za javnost

Gre za redno letno srečanje in prvo v mandatu predsednice Pirc Musar. Člani KoDVOS-a so predsednici predstavili svoje delovanje na področju uveljavljanja in krepitve domoljubja, ohranjanja spomina na pomembne dogodke iz slovenske zgodovine ter predstavili svoje pretekle in prihodnje aktivnosti.

Predsednica republike je ob tem pozdravila aktivno predvsem zavzemanje za ozaveščanje mladih o pomenu prehojene poti, ki je vodila v samostojnost naše države. Obsodila pa je tudi poskuse revidiranja slovenske zgodovine ter zlorabo teh tem v politične namene.

KoDVOS je bil ustanovljen 16. 9. 2008 z dogovorom o sodelovanju med domoljubnimi in veteranskimi organizacijami, katerih pripadniki delujejo v javnem interesu na področju obrambe, ohranjanja vrednot, boja za lastno državo in narodovo samoohranitev, razvijanja, domoljubja in rodoljubnih tradicij ter si prizadevajo za ohranitev miru in sožitja med narodi. Koordinacijo sestavljajo: Zveza društev General Maister Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij, TIGR Primorske, Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza slovenskih častnikov, Zveza policijskih veteranskih društev Sever, Zveza društev in klubov MORiS in Zveza društev civilnih invalidov vojn Slovenije.