Slavnostni koncert ob 60-letnici programa Ars

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Program Ars je v slovenskem medijskem prostoru nenadomestljiv in nujno potreben

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je bila slavnostna govornica na svečanem koncertu, ki je bil vrhunec praznovanja 60-letnice 3. programa Radia Slovenija. Predsednica republike, ki je bila tudi častna pokroviteljica koncerta, je poudarila vlogo programa Ars v slovenskem medijskem prostoru.

Ljubljana, 14. 9. 2023

Sporočila za javnost , Govori

»Program Ars je svojevrsten, prvovrsten in priljubljen del slovenskega medijskega prostora že polnih šest desetletij. Z izbranimi vsebinami sooblikuje in žlahtní slovenski radijski prostor, ki bi bil brez programa Ars siromašnejši v raznolikosti,« je ob čestitkah sedanjim in nekdanjim soustvarjalcem programa Ars dejala predsednica republike.

V slavnostnem govoru je poudarila pomen in vlogo javnega in neodvisnega radia ter javne in neodvisne televizije, ki ljudem nudita raznolike in raznovrstne kakovostne vsebine, ki spodbujajo refleksijo o družbi in svetu. Dejala je, da ima javni medij pomembno, družbeno odgovorno poslanstvo ljudem posredovati védenje, ki bi ga zaradi različnih okoliščin lahko prezrli, in dati priložnost tistim, ki so si jo s svojim delom in talentom prislužili. To poslanstvo že šestdeset let izpolnjuje program Ars, ki je s soustvarjalci zaslužen, da so vrhunska umetnost vseh zvrsti in najnovejše informativne vsebine dosegljive v vsakem slovenskem domu in da tudi slovenski umetnice in umetniki lahko najdejo zasluženo pozornost onkraj naših meja. Veliko slovenskih radijskih ustvarjalcev, umetnikov in kulturnih delavcev je svojo prvo priložnost za vstop v javni prostor dobilo ravno na programu Ars.

Slavnostni koncert ob 60-letnici programa Ars

Ob jubileju priljubljenega radijskega programa je predsednica Pirc Musar poudarila, da je zaradi svoje vloge in vsebin nenadomestljiv in nujno potreben v slovenskem medijskem prostoru. »To sem želela sporočiti tudi s častnim pokroviteljstvom nocojšnjega koncerta: je poklon in izraz hvaležnosti za vaših dosedanjih šestdeset imenitnih let in jubilejna želja, da se program Ars še naprej razvija in da ima tudi vse potrebno za svoj razvoj,« je dejala.