Predsednica republike je priredila kosilo v čast letošnjima Prešernovima nagrajencema in nagrajencem Prešernovega sklada.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Prešernovi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada odražajo raznoliko srce, značaj in podobo kulture

Na slovenski kulturni praznik sta predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in soprog dr. Aleš Musar priredila svečano kosilo v čast letošnjima Prešernovima nagrajencema ter nagrajenkam in nagrajencem Prešernovega sklada. Dopoldan je Gardna enota Slovenske vojske v imenu predsednice republike položila venec k spomeniku pesniku Francetu Prešernu na Prešernovemu trgu v Ljubljani.

Brdo pri Kranju, 8. 2. 2024

Sporočila za javnost

Predsednica Republike Slovenije in soprog dr. Aleš Musar sta na Gradu Brdo priredila svečano kosilo v čast letošnjima Prešernovima nagrajencema dr. Hermanu Neubauerju in Eriki Vouk ter nagrajenkam in nagrajencem Prešernovega sklada 2024 Miljáni Cunta, Nuški Drašček, Cirilu Horjaku, Sari Kern, Tomatu Koširju in Jani Zupančič.

»Hvaležna sem vam za vse dosedanje ustvarjalne dosežke in odličnost, ki jo izražate in h kateri stremite. Iskreno verjamem, da je družba zaradi vas duhovno in intelektualno bogatejša,« jim je ob tej priložnosti čestitala predsednica republike.

Dopoldan je Gardna enota Slovenske vojske v imenu predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar položila venec k spomeniku pesniku Francetu Prešernu na Prešernovemu trgu v Ljubljani.

Na predvečer praznika sta se predsednica Republike Slovenije in dr. Aleš Musar udeležila tudi osrednje državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada 2024.