image00002

Projekt "Mirno morje" je socialno-pedagoški projekt, namenjen otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij.

Predsednica republike udeležencem projekta Mirno morje: "Naj vas povezujeta strpnost, sodelovanje in razumevanje"

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je v Predsedniški palači sprejela otroke in mladostnike, udeležence projekta "Mirno morje". Ob tem je izpostavila pomen vrednot, ki jih projekt zastopa - strpnost, sodelovanje in razumevanje.

Ljubljana, 13. 9. 2023

Sporočila za javnost

Udeleženci projekta "Mirno morje" bodo na svoji plovbi lahko odložili šolske in vsakodnevne skrbi ter se prepustili druženju in sodelovanju, ki ju ponujajo morje, jadrnica in posadka. »Na jadrnici ni veliko prostora, zato sta potrebna sodelovanje in medsebojna pomoč,« je poudarila predsednica Pirc Musar.

Predsednica je spodbudila udeležence, naj sklepajo nova prijateljstva ne glede na to, iz katere države prihajajo in kakšen jezik govorijo. Otrokom je položila na srce, da so vsi ljudje enakopravni, imajo svoje dostojanstvo in enake pravice.

Projekt "Mirno morje" je socialno-pedagoški projekt, namenjen otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij ter ustanov za otroke z različnimi težavami. Projekt, ki bo naslednje leto praznoval že 30. rojstni dan, temelji na vrednotah miru, strpnosti, sodelovanja in razumevanja.

Iz osnovne zamisli, ki sega v leto 1994, ko so želeli povezati otroke z vojnih območij Zahodnega Balkana, se je projekt razvil v Floto miru. Letos bo v Floti miru plulo 80 jadrnic z okoli 900 udeleženci, med njimi tudi 15 slovenskih jadrnic s skoraj 100 udeleženci. Predsednica republike je udeležencem zaželela veliko sonca, smeha, veselja, toplo morje in ravno prav vetra ter dodala, da bo ob slovesu od novih prijateljev zagotovo stekla tudi kakšna solza.