20240212 01313541

Akcija Šolar na smuči je rezultat tesnega sodelovanja med šolami, društvi in smučarskimi ter tekaškimi centri.Foto: Boštjan Podlogar / STA

Predsednica republike podprla začetek akcije Šolar na smuči

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je na Rogli udeležila začetka tradicionalne akcije "Šolar na smuči" – vseslovenskega projekta smučarskega ozaveščanja šolskih otrok, ki učencem osnovnih šol omogoča brezplačen sistematično voden smučarski dan.

Rogla, 12. 2. 2024

Sporočila za javnost

»Akcija Šolar na smuči je rezultat tesnega sodelovanja med šolami, društvi in smučarskimi ter tekaškimi centri. Ponosna sem na to partnerstvo, ki je doslej že več kot 12.000 otrokom omogočilo brezplačno učenje in raziskovanje sveta smučanja in teka na smučeh. Želim, da bo trajalo še dolgo,« je na okrogli mizi ob začetku akcije izpostavila slovenska predsednica.

S pravilnim izobraževanjem in ozaveščanjem lahko zmanjšamo tveganja in poskrbimo za varnejše okolje na smučiščih. In prav ta počne akcija Šolar na smuči – z vzgojo začne tam, kjer je najbolj učinkovito, pri najmlajših.

Akcijo sicer že več let organizirajo Smučarska zveza Slovenije, Policija in Zavod za šport Planica. Gre za vseslovenski projekt smučarskega ozaveščanja otrok, ki učencem osnovnih šol (4. razredi alpsko smučanje, 3. razredi tek na smučeh) omogoča brezplačen sistematično voden smučarski dan.

Z akcijo želi organizatorji vlagajo v znanje ter skupaj s šolami, društvi in smučarskimi oz. tekaškimi centri otrokom približajo alpsko smučanje in tek na smučeh na zabaven in varen način. Smučanje oz. tek na smučeh in učenje je za vse otroke v akciji Šolar na smuči brezplačno.