20240401 01327866

Foto: Bor Slana/STA

Predsednica republike spodbudila motoristke in motoriste k varni in preudarni vožnji

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je na velikonočni ponedeljek udeležila tradicionalnega vseslovenskega blagoslova motorjev in motoristov v Mirni Peči.

Mirna Peč, 1. 4. 2024

Sporočila za javnost

Na tokratnem srečanju, ki ga ob začetku motoristične sezone pripravljajo že šestindvajsetič, se je zbralo več tisoč motoristk in motoristov, tudi iz tujine.

Predsednica republike, tudi sama motoristka, je zbrane nagovorila. Vse udeležence v prometu je pozvala k skrbi za varnost in strpnost: "Rada bi vas prosila, da greste s premislekom in trezno na cesto, da pazite najprej nase in seveda tudi na vse ostale udeležence v prometu. Želim si, da vsi skupaj sledimo cilju nič - nič mrtvih, nič hudo poškodovanih," je poudarila v nagovoru. "Zlato pravilo varne vožnje je, da kljub našim izkušnjam in spretnostim ne precenjujemo svojih zmožnosti," je še dejala predsednica in ob tem izpostavila tudi pomen dobre priprave na novo motoristično sezono.

"Motor nam je vsem skupaj v užitek, veselje, svoboda, ne bom rekla z vetrom v laseh, ker pametno glavo vedno varuje čelada, gotovo pa z veliko zadovoljstva in užitkov. Naj vas spremlja sreča na vsaki poti, naj bodo vaše vožnje polne radosti in raziskovanja," je motoristkam in motoristom še zaželela predsednica Pirc Musar.