Predsednica republike je sprejela generala Christopherja Cavolija, vrhovnega poveljnika zavezniških sil Nata v Evropi.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednica republike je sprejela generala Cavolija, vrhovnega poveljnika zavezniških sil Nata v Evropi

Predsednica Republike Slovenije in vrhovna poveljnica njenih obrambnih sil Nataša Pirc Musar je sprejela generala Christopherja Cavolija, vrhovnega poveljnika zavezniških sil zveze NATO v Evropi, ki je na obisku pri nas ob 20. obletnici vstopa Republike Slovenije v zavezništvo.

Predsedniška palača, 28. 3. 2024

Sporočila za javnost , Mednarodne aktivnosti

Republika Slovenija je od 29. marca 2004 polnopravna članica zveze NATO. Predsednica Republike Slovenije in vrhovna poveljnica njenih obrambnih sil Nataša Pirc Musar bo slavnostna govornica na nocojšnji državni proslavi ob 20. obletnici vstopa Republike Slovenije v zvezo NATO, ki jo pripravljata Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve in Ministrstvo za obrambo.

Predsednica Pirc Musar je danes dopoldan v Predsedniški palači sprejela generala Christopherja Cavolija, vrhovnega poveljnika zavezniških sil Nata v Evropi, ki je ob obletnici obiskal Slovenijo.

Moč zveze NATO je v odvračanju, solidarnosti, medsebojni pomoči in dialogu. Prizadevati si moramo, da bo Slovenija zgledna članica in trden člen v zavezniški verigi, poudarja predsednica republike in vrhovna poveljnica obrambnih sil.