Franci Plibersek je predsednici podaril knjigo Vsak je svoje srece kovac

Franci Pliberšek je predsednici ob otvoritvi podaril knjigo "Vsak je svoje sreče kovač."Foto: Anže Malovrh / STA

Podjetje MIK Celje je z vzpostavitvijo Inštituta dr. Petra Novaka prepoznalo pomen digitalizacije, avtomatizacije in uporabe umetne inteligence

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je udeležila svečane otvoritve Razvojnega centra podjetja MIK Celje in Inštituta dr. Petra Novaka. V nagovoru je izrazila navdušenje nad tem razvojnim projektom ter poudarila pomen vlaganja v razvoj, inovacije in trajnostno prihodnost slovenskega gospodarstva.

Vojnik, 25. 9. 2023

Sporočila za javnost , Govori

»Odločnost in predanost lastnika podjetja MIK Celje, gospoda Francija Pliberška, sta prispevali k izboljšanju kakovosti bivanja prebivalcev Slovenije ter k odpiranju številnih novih delovnih mest. Takšno celostno razmišljanje predstavlja temelj za rast in razvoj Slovenije ter priložnost za mlade, da svojo prihodnost gradijo doma,« je vizijo in pogum za ustanovitev razvojnega centra uvodoma izpostavila predsednica republike.

Poudarila je tudi pomen stabilnega in predvidljivega poslovnega okolja ter zakonodaje, ki podpira investicije v tehnološki razvoj, zeleni prehod ter zaposlovanje visoko izobraženega kadra. Hkrati je izpostavila, da brez vlaganj v razvoj, raziskave in inovacije ne bo uspešnih podjetij, posledično pa bo slabša tudi družbena blaginja.

Podjetje MIK Celje je z vzpostavitvijo Inštituta dr. Petra Novaka – vrhunskega centra za inovacije -  prepoznalo pomen digitalizacije, avtomatizacije in uporabe umetne inteligence. Na ta način v podjetju še dodatno krepijo predanost kvaliteti, trajnosti in okolju prijaznim izdelkom. Vzpostavitev inštituta je tudi vzorčni primer povezovanja gospodarske in akademske sfere, hkrati pa prinaša več kot 100 novih visokotehnoloških delovnih mest.

Predsednica države je zaposlenim v podjetju čestitala za dosežke ter jim zaželela srečo in uspeh v novem razvojnem centru. Ob tem pa je pohvalila tudi njihovo dobrodelno dejavnost, ki vsako leto omogoča poletne počitnice številnim otrokom iz socialno šibkejših družin. V osemnajstih letih so tako poletne počitnice v sklopu projekta MIK-ova karavana omogočili že 2100 otrokom iz vse Slovenije.