IMG 5472

Foto: Matjaž Klemenc/UPRS

Predsednica Pirc Musar sprejela zunanjega ministra Črne gore

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je sprejela ministra za zunanje zadeve Črne gore dr. Filipa Ivanovića, ki se mudi na uradnem obisku v Republiki Sloveniji.

Predsedniška palača, 27. 3. 2024

Sporočila za javnost , Mednarodne aktivnosti

Predsednica republike in minister Ivanović sta večji del pogovora namenila razmeram na Zahodnem Balkanu in ob tem potrdila, da je širitev Evropske unije na države regije pomemben dejavnik stabilnosti na tem območju.

Minister Ivanović je predsednico seznanil s stanjem v državi in poudaril, da je pristopni proces Črne gore k Evropski uniji politična prioriteta. Slovenski predsednici se je zahvalil za podporo, ki jo Slovenija nudi pri procesu integracije.

Sogovornika sta potrdila dobre odnose tudi na drugih področjih. Predsednica Pirc Musar bo v drugi polovici aprila obiskala Črno goro - to bo povratni uradni obisk, ki bo sledil uradnemu obisku predsednika Milatovića novembra lani v Sloveniji. Ob robu obiska v Črni gori bo potekala tudi poslovna konferenca, na kateri bodo sodelovala slovenska in črnogorska podjetja, in bo odprla možnosti za še boljše gospodarsko sodelovanje med državama.