20230901 01269753

20. novembra obeležujemo svetovni dan otrok. Foto: Boštjan Podlogar / STA

Ob svetovnem dnevu otrok

20. november je bil razglašen za svetovni dan otrok, ker je na ta dan Generalna skupščina ZN leta 1989 sprejela konvencijo o otrokovih pravicah. V nadaljevanju objavljamo poslanico predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar.

Ljubljana, 20. 11. 2023

Sporočila za javnost , Poslanice

Dragi otroci,

današnji dan je priložnost, da posebej izpostavimo, kako izjemno pomembni ste. Ste naša največja zakladnica prihodnosti!
Vsak od vas nosi v sebi neizmerno moč, radovednost in sposobnost, da spreminjate svet na bolje. Odgovornost nas vseh je, da zagotovimo pogoje, da bo vaš vsakdan potovanje, polno odkrivanja, učenja in rasti. Želim vam, da vsak korak na tej poti prinese radost, znanje ter občutek lastne vrednosti.

Obljubim, da bom skupaj z vsemi odgovornimi institucijami delala na tem, da boste imeli čim bolj varno, spodbudno in ljubeče okolje za svoj razvoj. Imate pravico do ljubezni, izobraževanja in svobode izražanja. Bodite pogumni, sanjajte veliko in verjemite vase, saj ste vi tisti, ki boste oblikovali svet, v katerem bomo vsi živeli. Skupaj ustvarjajmo družbo, ki spoštuje in varuje pravice vsakega otroka.

Čestitke ob svetovnemu dnevu otrok!