Govor predsednice republike na tradicionalnem sprejemu za diplomatski zbor ob začetku novega leta

Foto: Bor Slana/STA

Tradicionalni sprejem za diplomatski zbor ob pričetku novega leta

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar in predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob sta danes na Brdu pri Kranju priredila tradicionalni sprejem za diplomatski zbor ob pričetku novega leta.

Brdo pri Kranju, 30. 1. 2023

Sporočila za javnost , Govori

»V našem interesu so seveda dobri odnosi s sosedi. Gre za dinamičen del zunanje politike, kjer izzivov nikoli ne zmanjka; verjamem, da tudi volje za njihovo reševanje ne. Mednarodno varstvo okolja, človekove pravice, demokracija, pravna država so cilji in vrednote, ki jih bom zastopala v svojih pogovorih z voditelji in voditeljicami ne samo naših sosed, pač pa vseh držav,« je v govoru članicam in članom diplomatskega zbora poudarila predsednica Republike Slovenije in dodala, da bodo cilji in vrednote, ki jih bo zastopala v svojih pogovorih z voditelji in voditeljicami držav, mednarodno varstvo okolja, človekove pravice, demokracija in pravna država. »Sama si bom, kot predsednica, kot pravnica in kot nekdo, ki globoko verjamem v dostojanstvo vseh, vedno prizadevala za to, da se spori rešujejo po mirni poti,« je dejala predsednica Pirc Musar.

Tradicionalni sprejem za diplomatski zbor ob pričetku novega leta

»Slovenija ni samoten otok nekje v oceanu. Slovenija je del mednarodne skupnosti, ki se dandanes sooča predvsem z globalnimi problemi. Zato se Slovenija čuti dolžno in odgovorno prispevati k politikam, ki bodo te probleme odpravljali. Pri tem lahko name in na moj tim vedno računate.«

 

Nataša Pirc Musar, predsednica Republike Slovenije

Videoposnetek govora predsednice Republike Slovenije: