image00001

Predsednica republike dr. Nataša Pirc Musar in prof. Arash Momeni, letošnji prejemnik nagrade dr. Marka Godine.Foto: UPRS

Predsednica republike sprejela letošnjega prejemnika nagrade dr. Marka Godine

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je v Predsedniški palači sprejela prof. Arasha Momenija, letošnjega dobitnika prestižne nagrade dr. Marka Godine, ki velja za najvišje svetovno priznanje na področju plastične kirurgije.

Ljubljana, 5. 9. 2023

Sporočila za javnost

Nagrada, imenovana po pionirju mikrokirurgije pri kompleksnih okvarah spodnjih okončin, dr. Marku Godini, slavi izjemne dosežke na tem zahtevnem medicinskem področju. Dr. Godina je bil prepoznan po svojih revolucionarnih inovacijah v mikrokirurgiji, ki izhajajo iz njegovih obsežnih osebnih izkušenj in se osredotočajo na reševanje kliničnih problemov. S svojim delom je zdravil več kot 500 bolnikov z zapletenimi poškodbami okončin, kar predstavlja izjemno serijo posegov, ki jih bo v prihodnosti težko ponoviti.

Predsednica Pirc Musar je ob tej pomembni priložnosti izrazila ponos nad dosežki prof. Arasha Momenija, ki je sicer docent in direktor kliničnih raziskav na oddelku za plastično in rekonstrukcijsko kirurgijo na Standfordski univerzi. Poudarila je, da bo sprejem Godinovih nagrajencev v Predsedniški palači postala stalna praksa v njenem mandatu. S tem želi krepiti ohranjanje spomina na izjemno dediščino dr. Marke Godine in pripomoči k prepoznavnosti medicinske strokovnosti ter inovativnosti na področju plastične kirurgije.